Ontbijt

Oranje smoothiebowl met wortel en pompoen

Plaatje toch? Natuurlijk gaat het vooral om de smaak, dat snappen wij ook wel. Deze oranje smoothiebowl bevat (flink) groente. Zo heb je al ongeveer de helft van wat je nodig hebt op een dag aan groente in je ontbijtje zitten. We gebruiken in dit recept pompoen en wortel om het toch een beetje zoetig te houden. De bowl is heel hoog in voedingsstoffen en voedingsvezels. Fruit, groente, noten, granen en zaden, alles zit erin! Goed voor je darmen en goed voor een lekker verzadigd gevoel.

Lees meer »

Ontbijtwafel met vers fruit

Ja je hoort het goed... een wafel als ontbijt! Dat kan als je kiest voor dit recept met gezonde ingrediënten. Ze zijn lekker, voedzaam en ook super snel klaar. Luchtig van binnen en krokant van buiten. Je hebt alleen wel een wafelijzer nodig.

Lees meer »

Healthy carrOATcake

Carrotcake is heerlijk en kan ook gewoon gezond! Probeer dit heerlijke ontbijtje maar eens..... Wil je 'm nog gezonder? Laat dan de agavesiroop weg, de dadels zorgen ook voor een zoete smaak.

Lees meer »

Sojakwark met granola en rood fruit

Yoghurt of kwark met fruit, noten en granen is eigenlijk altijd een goede start van de dag! Wij kiezen voor kwark, omdat kwark vaak meer eiwitten bevat dan yoghurt en daarmee wat langer verzadigt. Kies elke dag weer voor andere fruitsoorten, dan blijft het lekker afwisselend!

Lees meer »

Quinoa breakfastbowl

Eén van onze favo ontbijtjes en super gezond als afwisseling met je havermout. De combinatie van quinoa, noten, plantaardige melk en pindakaas maakt het super voedzaam en eiwitrijk. De dadels zorgen voor een lekkere, zoete smaak. Hier kan je echt de hele ochtend op teren. Mocht je 's ochtends niet veel tijd hebben dan kan je quinoa ook de avond van te voren al maken. Ook heerlijk met wat extra plakjes banaan!

Lees meer »

Healthy pancakes

Sunday's are for pancakes! En alle andere dagen ook :). Wij serveren pancakes altijd met vers fruit, vandaag met aardbei, banaan en blauwe bessen. Wat extra hennepzaad voor de eiwitten en een beetje agavesiroop voor de zoetigheid. Mocht je echt voor healthy variant gaan, laat de zoetigheid dan achterwege. In de winter kan je ook denken aan pancakes met warme appeltjes, kaneel en rozijnen en in de zomer bijvoorbeeld met ananas, mango en een beetje kokosyoghurt on the side. Je kunt fruit ook door het beslag verwerken, bijvoorbeeld blauwe bessen voor een blueberry pancake! Of wat dacht je van hartige groene pancakes met spinazie, oranje pancakes met pompoen of zoete aardappel of roze pancakes met rode biet. Ook ideaal voor kids die moeizaam groente eten!

Lees meer »

Lunch

Pastinaaksoep met pinda en kokos

In de winter eten we vaak een lekker soepje. Deze pastinaak-, pinda-kokossoep is op dit moment een van onze favorieten. We maken vaak een grote pan, zodat we meteen meerdere porties hebben. Heerlijk bijvoorbeeld de volgende dag als lunch! Pastinaak is echt een super gezonde wintergroente en erg geschikt voor lekkere soepjes. Deze variant geven we een unieke smaak door de kokos en pindakaas. Try it!

Lees meer »

Sushi crackers

Wil jij ook het liefst de hele dag sushi eten? Dan zijn deze crackers echt wat voor jou. De lekkere smaken van sushi, maar dan een heel andere bite. Super lekker en heel gezond! Kies bij voorkeur voor volkoren crackers of voor bijv. meergranenwafels of zilvervliesrijstwafels.

Lees meer »

Vegan tonijnsalade

Dit is echt een verrassend recept en super makkelijk! Er komt totaal geen vis aan te pas en toch ervaar je die lekkere smaak van tonijnsalade! De norivellen zijn verantwoordelijk voor de typische smaak, maar dan zonder dierenleed. Voedzaam door de kikkererwten en veel gezonder dan de standaard tonijnsalade!

Lees meer »

Toast met kerriehummus en gegrilde ananas

Fan van hummus? Probeer deze dan eens! De combinatie van kerrie en ananas ga je zeker waarderen! Het is natuurlijk het lekkerst als je zowel de hummus als de pesto zelf maakt. De ananas hoef je niet per se te grillen, maar het is wel extra lekker. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden!

Lees meer »

Smashed avo met frambozen, witte 'kaas' en pistache

Wil je echt lekker lunchen? Dan is dit gerechtje echt een must, het is zooo lekker! Het romige van de avocado, zoute van de kaas en zoete van de frambozen... en dan nog een lekker krokante bite door de pistachenoten! Echt geloof ons, het is nog lekkerder dan het eruit ziet. Eet smakelijk.

Lees meer »

Zomerse Ceviche

Ceviche is een gerecht uit Latijns-Amerika en wordt gemaakt met rauwe vis die gemarineerd wordt in citroen of limoen. Natuurlijk maken we hier een lekkere plantaardige variant op. In plaats van vis gebruiken we witte bonen vanwege de hoge voedingswaarde, maar het gerecht is ook erg lekker met palmharten. Dit keer eten we het gerecht als lunchsalade met wat (stok)brood, maar het is ook een leuk voorgerechtje. Je kunt onderstaande hoeveelheden dan voor 4 personen aanhouden.

Lees meer »

Diner

Mihoen met zwarte bonensaus

Zwarte bonensaus is echt heerlijk bij wokgerechten en super simpel om zelf te maken. Vol van smaak en hoog in eiwitten, vitamines en mineralen. Je kunt evt. nog wokstukjes of tofu toevoegen aan het gerecht voor extra eiwitten. Wij gebruiken vandaag paprika, wortel en bimi, maar je kunt uiteraard alle soorten groente gebruiken. Wel heel lekker met pinda en taugé on top! Eet smakelijk.

Lees meer »

Rode pindacurry

We love curry's, maar pindakaas is ook wel echt een favorietje! Waarom dan niet combineren?!  En echt... dat was een mega goed idee. Echt een succes dit gerechtje! Vinden wij althans ;)

Lees meer »

Dry aged Bietstuk met gekarameliseerde ui, blauwe bes en frisse aardappelsalade

Heb je al wel eens bietstuk gegeten? Het is echt één van onze favoriete producten! Ontwikkeld door Gijs en Iris (van restaurant Vannu) en nu ook te koop in de supermarkt. De structuur en smaak vinden we echt geniaal, het is net echt biefstuk! We hebben de bietstuk nu al op meerdere plaatsen gegeten en de bijgerechtjes en garnituren kunnen het gerecht echt maken (of niet...). Natuurlijk moesten wij onze eerste Wanna variant met jullie delen. We zijn benieuwd wat je ervan vindt! Eet smakelijk.

Lees meer »

Couscoussalade met venkel en grapefruit

Deze heerlijke couscoussalade is gemaakt van erwtencouscous met venkel, grapefruit, komkommer, munt en pistachenoten. En niet te vergeten een hele lekkere dressing! Lekker zomers, lekker licht en super gezond! Oja en ook wel fijn, deze salade staat binnen 10 minuten op tafel.

Lees meer »

Gebrande tomaatjes met zwarte rijst, perzik, rode biet en walnoten

Heb je wel eens van zwarte rijst gehoord? Naast dat het er tof uitziet, is het ook voedzaam! De tomaatjes in dit gerecht ontvellen we met een brander, hierdoor krijg je een super lekker rokerig smaakje en dat combineert weer super met het zoete van de perzik en biet. De walnoten en pompoenpitten zorgen voor een lekkere bite en de pestomayo is de finishing touch!

Lees meer »

Hartige pannenkoek met gegrilde groente

Pancake lover? Probeer dan deze hartige pannenkoek eens. Heerlijk als avondmaaltijd, maar ook een super gezonde lunch! Je kunt weer eindeloos variëren met meelsoorten (probeer ook eens havermeel, kikkererwtenmeel, sorghummeel, of (niet glutenvrij) volkoren tarwe- of speltmeel) en belegsoorten. Zo kun je de avocadospread bijvoorbeeld vervangen door een groente- en of peulvruchtenspread.

Lees meer »

Pastasalade met gepofte tomaatjes, venkel en tonijnsalade

Deze pastasalade is heerlijk als gezonde lunch, maar kan ook prima als avondmaaltijd. Wij gebruiken pasta van kikkererwten vanwege het hoge gehalte aan eiwitten en vezels, maar een volkoren variant is ook prima. De tonijnsalade is gemaakt met stukjes peasmaker, een gezond en duurzaam product gemaakt van gele erwten en tuinbonen. Ze zijn hoog in eiwitten en vezels en zijn onbewerkt en allergeenvrij. Super handig dus. Door de nori krijgt de tonijnsalade de typische zee smaak. Net zo lekker, maar zonder dierenleed!

Lees meer »

Falafelbowl met mango-yoghurtsaus

Dit recept hebben we ontwikkeld voor de stichting Q-support. Stichting Q-support ondersteunt en adviseert mensen met Q-koorts in heel Nederland. Het recept is speciaal gemaakt voor de Dag van de Q-koortspatiënt op 20 juni.

Lees meer »

Gnocchi in gegrilde-paprika saus met linzen-walnootballetjes

Een super lekker gerecht, hoog in eiwitten en zonder bewerkte vleesvervangers. De saus is lekker romig en smaakvol doordat we de groente eerst grillen in de oven. Doordat we de gnocchi in de saus koken trekken de smaken er super lekker in. Je kunt in plaats van gnocchi ook (glutenvrije) pasta gebruiken. We gebruiken in dit gerecht onze eigen balletjes gemaakt van linzen en walnoten. Mocht je hier geen tijd voor hebben, gebruik dan evt. kant-en-klare plantaardige balletjes.

Lees meer »

Asperges à la Wanna

Yes, ze zijn er weer! De witte asperges! Wij zijn dol op 'het witte goud' en we maken ze met scrambled 'no egg', gewokte groenten, krieltjes uit de oven en vegan kaviaar. Een heerlijk gerechtje voor het voorjaar of met pasen.

Lees meer »

Wortelstamp met gewokte boerenkool, spruitjes, pistache en 'spekjes'

Wij maken graag gerechten uit Azië, Latijns Amerika en het Midden Oosten. Maar omdat er stiekem wel wat vraag is naar gerechten met aardappel, vandaag echte Hollandse pot, met natuurlijk een twist van Wanna ;). We koken de spruitjes en boerenkool niet, maar we wokken de groente lekker krokant. De spekjes maken we meestal van tempé, maar dit keer gebruikten we lupeh. Vergelijkbaar met tempé, maar dan van lupinebonen. Echt een mooie vleesvervanger als je het ons vraagt. Je kunt het kopen bij de natuurvoedingswinkel of biologische supermarkt. Wel wat prijzig, dus gebruik ook gerust tempé voor deze stamp. De pistachenootjes maken het gerecht helemaal af. Try it!

Lees meer »

Plantsalon

Deze plantsalon is onze gezonde, plantaardige variant op de kapsalon. Van dit gerecht geniet zelfs de grootste carnivoor! En leuke bijkomstigheid, er zitten stiekem heel veel groentes in. Het kan goed zijn dat je wat overhoudt van onderstaande maaltijd, geen probleem, want dan eet je het restant lekker bij je lunch de volgende dag!

Lees meer »

Aubergine gestoofd in een saus van hoisin, mirin en knoflook met bosui, kikkererwten en cashew

Deze auberginestoof krijgt door de toevoeging van hoisin en mirin een lekkere Aziatische twist. Mirin is een Japanse, zoete rijstwijn en hoisin is een stroperige, zwarte saus gemaakt van gefermenteerde sojabonen, afkomstig uit China. Wij houden van Azië en zeker van de Aziatische keuken en al helemaal van de combinatie van smaakmakers. Ook in Vietnam hebben we heerlijke gerechten met hoisin gegeten. Door het stoven is de aubergine super zacht en smaakvol. We combineren het met kikkererwten en cashewnoten voor een lekkere bite en wat extra eiwitten.  

Lees meer »