Mihoen met zwarte bonensaus

Zwarte bonensaus is echt heerlijk bij wokgerechten en super simpel om zelf te maken. Vol van smaak en hoog in eiwitten, vitamines en mineralen. Je kunt evt. nog wokstukjes of tofu toevoegen aan het gerecht voor extra eiwitten. Wij gebruiken vandaag paprika, wortel en bimi, maar je kunt uiteraard alle soorten groente gebruiken. Wel heel lekker met pinda en taugé on top! Eet smakelijk.

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 rode (punt)paprika
  • 1 winterwortel
  • 1 ui
  • 100 gram bimi of broccoli
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 3 cm gember
  • olijfolie
  • 1 blik (400 gram) zwarte bonen
  • 3 el ketjap
  • sap van 1 limoen (houd 2 plakjes over voor de garnering)
  • 150 gram mihoen/rijstvermicelli (bij voorkeur van bruine rijst)
  • 1 handje pinda's
  • 25 gram taugé

Bereidingswijze

Snijd de paprika, wortel en ui in stukjes en snijd de bimi's in roosjes. Snijd 2 teentjes knoflook en een half rood pepertje fijn en rasp 3 cm gember.

Verhit een lepel olie in een pan en fruit de ui 3 minuten, voeg dan de groente, peper en gember toe en bak nog 5 minuten.

Pureer ondertussen met een staafmixer een blik zwarte bonen en voeg ketjap en limoensap toe.

Voeg de saus toe aan de gebakken groente en laat het nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg evt. wat zout en peper toe naar smaak.

 

Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de saus. Garneer met wat pinda's, taugé en een partje limoen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.