'Gehakt' balletjes van linzen, walnoot en gerookte paprika

Deze balletjes zijn heerlijk als snack, maar ook een mooie toevoeging aan een pastagerecht. We maken de balletjes graag zelf, omdat de kant-en-klare balletjes vaak minder gezond zijn. Onze gehaktballetjes bevatten veel eiwitten, gezonde vetten en vezels en zijn ook nog eens heel smaakvol.

 

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 kleine rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik (glutenvrije) linzen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • 75 gram walnoten
  • 30 gram (glutenvrije) havermout
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • een snufje (cayenne) peper en zout
  • 1 el (glutenvrije) mosterd

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil en snipper de ui en knoflook. Doe alle ingrediënten in een kom en mix met een staafmixer toe een glad mengsel.

Draai er balletjes van en leg ze op een met bakpapier bekleed rooster. Bak de balletjes ca. 20-25 minuten in de oven tot ze krokant zijn, draai halverwege.

Reactie plaatsen

Reacties

Nell
een jaar geleden

Lekker