Zomerse Ceviche

Ceviche is een gerecht uit Latijns-Amerika en wordt gemaakt met rauwe vis die gemarineerd wordt in citroen of limoen. Natuurlijk maken we hier een lekkere plantaardige variant op. In plaats van vis gebruiken we witte bonen vanwege de hoge voedingswaarde, maar het gerecht is ook erg lekker met palmharten. Dit keer eten we het gerecht als lunchsalade met wat (stok)brood, maar het is ook een leuk voorgerechtje. Je kunt onderstaande hoeveelheden dan voor 4 personen aanhouden.

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 limoenen
  • 1/2 rode ui
  • 1/3 komkommer
  • 1 tomaat
  • 1/2 oranje paprika
  • 100 gram aardbeien
  • 1 avocado
  • 1 groene peper
  • 1 kleine tl zout
  • 2 el (extra vierge) olijfolie
  • 5 takjes verse koriander
  • 200 gram witte bonen of palmharten
  • evt. wat (glutenvrij) brood of tortilla chips on the side

Bereidingswijze

Doe het sap van 1,5 limoen (hou een halve limoen achter voor de garnering) in een kom. Snijd de rode ui in dunne have ringen en voeg toe aan de kom met limoensap. Snijd de komkommer, tomaat, paprika, aardbeien, avocado en peper in kleine blokjes en voeg dit toe. Voeg zout, olijfolie, witte bonen en blaadjes koriander toe en meng alles goed door elkaar. Zet de ceviche minimaal een half uur in de koelkast. Serveer het koud met wat brood of tortilla chips.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.