Falafelbowl met mango-yoghurtsaus

Dit recept hebben we ontwikkeld voor de stichting Q-support. Stichting Q-support ondersteunt en adviseert mensen met Q-koorts in heel Nederland. Het recept is speciaal gemaakt voor de Dag van de Q-koortspatiënt op 20 juni.

 

Dit is een heerlijk zomers recept boordevol voedingsstoffen. Super gezond en helemaal plantaardig! De vezels uit de groente, peulvruchten en quinoa zijn gezond voor de darmen en zorgen voor een goede verzadiging. Quinoa en falafel zijn rijk aan plantaardige eiwitten. U kunt de falafel kant-en-klaar kopen in de supermarkt, maar het is nog veel lekkerder en gezonder als u de falafel zelf maakt (klik hier voor het recept). Dit vraagt alleen wel wat extra tijd. Het frisse sausje maakt het gerecht helemaal af. Eet smakelijk!

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 75 gram rode kool
  • 250 ml azijn
  • 50 gram suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 200 gram falafel (zie recept)
  • 125 gram quinoa
  • 100 gram mango
  • 100 gram  komkommer
  • 2 takjes munt
  • 50 gram wortel julienne
  • 100 gram sojaboontjes (edamame)
  • 100 ml plantaardige yoghurt
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 gram mango
  • peper en zout
  • 2 handjes rucola

Bereidingswijze

Maak je de falafel zelf? Dan begin je met het maken van de balletjes volgens het recept.

 

Snijd de rode kool fijn. Doe de azijn en suiker in een pannetje en verwarm tot het bijna kookt. Voeg dan de rode kool en een kaneelstokje toe en zet het vuur uit. Laat afkoelen.

 

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Snijd ondertussen de mango en komkommer in blokjes en snijd de muntblaadjes fijn.

Doe de quinoa, wortel, mango, komkommer, munt en sojaboontjes in een kom en meng alles door elkaar.

 

Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de falafel in ca. 10 minuten goudbruin.

 

Maak ondertussen het sausje door de yoghurt, kerrie, agavesiroop, olijfolie en mango met een staafmixer tot een glad geheel te mengen. Breng op smaak met peper en zout.

 

Verdeel een beetje rucola over de borden. Leg hier de quinoa op. Giet de rode kool af en verdeel dit over het geheel. Leg de falafel mooi op het gerecht en maak af met het sausje.

 

Tip: vang het zoetzure vocht op en gebruik het opnieuw. Lekker om bijvoorbeeld komkommer of radijsjes in te leggen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.