Sushi crackers

Wil jij ook het liefst de hele dag sushi eten? Dan zijn deze crackers echt wat voor jou. De lekkere smaken van sushi, maar dan een heel andere bite. Super lekker en heel gezond! Kies bij voorkeur voor volkoren crackers of voor bijv. meergranenwafels of zilvervliesrijstwafels.

Je kunt trouwens de nori ook als cracker gebruiken. Knip de norivellen dan in de vorm van een cracker, smeer ze in met een klein beetje olie en bak ze ca. 5 minuten in de oven op 180 graden. Of maak gewoon sushirollen door de norivellen in te smeren met de spread. Verdeel er de mango en sesam over en rol op. Lekker als snackje!

 

Ingrediënten (ca. 10 porties)

  • 300 gram kikkererwten
  • 200 gram sojaboontjes
  • 1/2 avocado
  • sap van 1/2 limoen
  • 2 el (glutenvrije) sojasaus
  • 2 cm wasabi
  • (glutenvrije) (volkoren) crackers
  • een stukje norivel
  • 1/2 mango
  • 2 el sesamzaad

Bereidingswijze

Kook de sojaboontjes 3 minuten. Laat de kikkererwten uitlekken. Doe de sojaboontjes, kikkererwten, avocado, limoensap, sojasaus en wasabi in de blender en mix het tot een spread.

Snijd de mango in kleine blokjes en knip de nori in kleine reepjes.

Beleg crackers met de spread, mango en nori en strooi hier wat sesamzaadjes over.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.