Gebrande tomaatjes met zwarte rijst, perzik, rode biet en walnoten

Heb je wel eens van zwarte rijst gehoord? Naast dat het er tof uitziet, is het ook voedzaam! De tomaatjes in dit gerecht ontvellen we met een brander, hierdoor krijg je een super lekker rokerig smaakje en dat combineert weer super met het zoete van de perzik en biet. De walnoten en pompoenpitten zorgen voor een lekkere bite en de pestomayo is de finishing touch!

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 100 gram kleine (gele, oranje en rode) tomaatjes
  • 1 grote (roma)tomaat
  • 120 gram zwarte rijst
  • 1 grote rode biet (gekookt)
  • 1 perzik
  • 1 rode ui
  • 2 handjes rucola slamelange
  • 100 gram edamameboontjes
  • een handje walnoten
  • 2 el pompoenpitten
  • 2 el vegan pestomayonaise (je kunt deze kant-en-klaar kopen of zelf maken door vegan mayo te mengen met zelfgemaakte pesto)

Bereidingswijze

Ontvel de tomaten. In dit recept gebruiken wij een brander, maar je kunt ook de traditionele  methode gebruiken (onderdompelen in kokend water).

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 

Snijd de biet, perzik en gebrande tomaatjes in partjes en de ui in ringen. Maak de borden op. Leg eerst wat sla en rijst op de borden en verdeel hier de tomaat, biet, perzik en ui over. Strooi er de edamameboontjes, walnoten en pompoenpitten over en serveer met een beetje pestomayo.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.