Hotspots Bali

Bali is vegan heaven! Echt niet normaal hoe goed je vegan kunt eten op Bali. In deze blog delen we onze culinaire ervaringen. Stuur ons gerust een berichtje als je meer wilt weten over onze reis naar Bali.

Lees meer »

Plantaardige voeding bij reuma en artrose

Er zijn verschillende reumatische aandoeningen, de bekendste zijn reuma en artrose. Reuma is een auto-immuunziekte die zorgt voor ontstekingen in verschillende gewrichten. Artrose is een ziekte waarbij het kraakbeen in verschillende gewrichten is aangedaan of ontstoken. Gelukkig zijn er medicijnen tegen deze aandoeningen, maar veel mensen blijven toch klachten houden of hebben last van de bijwerkingen van de medicatie. Daarnaast pakken medicijnen natuurlijk de oorzaak niet aan. Veel mensen vragen zich daarom ook af of je met voeding niet iets kunt doen aan reuma en artrose.

Lees meer »

Wanna's favourites. Deel 3: beleg.

We krijgen vaak de vraag welke producten het beste zijn, of welke producten wij zelf vaak kiezen. Daarom hebben we deze blog geschreven over onze favoriete producten. Heb je een product dat niet mag ontbreken? Laat het ons weten.

Lees meer »

Onze vegan hotspots

Een paar weken geleden werd in een Q&A ronde de vraag gesteld wat onze favoriete restaurantjes zijn. In deze blog delen we daarom onze pareltjes uit binnen- en buitenland met jullie.

Lees meer »

Wanna's favourites. Deel 2: (pseudo)granen

We krijgen vaak de vraag welke producten het beste zijn, of welke producten wij zelf vaak kiezen. Daarom hebben we deze blog geschreven over onze favoriete producten. Heb je een product dat niet mag ontbreken? Laat het ons weten.

Lees meer »

Gezonde snacks

Sommige mensen kiezen voor 3 goed verzadigende hoofdmaaltijden en andere mensen vinden het fijn om tussendoortjes te nemen. Maar hoe snack je nou gezond? Veel producten die worden verkocht als verantwoorde snacks zijn rijk aan suikers, calorie├źn, zout of vet. Daarom hebben we een lijstje gemaakt met lekkere, gezonde, plantaardige tussendoortjes.

Lees meer »

Heb ik meer risico op een ijzertekort?

Er zijn twee soorten ijzer in de voeding: heemijzer en non-heemijzer. Heemijzer zit alleen in dierlijke producten en is beter opneembaar dan non-heemijzer. Dit is de reden dat veel mensen denken dat veganisten risico op een ijzer tekort hebben. Maar is dit ook zo? Lees verder in deze blog!

Lees meer »

Plantaardige eiwitten

Hoe eet je genoeg eiwitten binnen een plantaardig voedingspatroon? Dit is echt by far de nummer 1 vraag die we krijgen. Veel mensen maken zich zorgen of ze wel voldoende eiwitten binnenkrijgen. Don't worry, als je gezond en gevarieerd eet krijg je eigenlijk altijd voldoende eiwitten binnen.

Lees meer »

Hoe gezond zijn vleesvervangers?

Het aantal vleesvervangers in de supermarkt groeit gigantisch! Dat is natuurlijk een goed teken, want dat betekent dat er meer vraag naar is. Maar zijn ze ook gezond en welke kan je het beste kiezen?

Lees meer »

Plantaardig eten duur?

Regelmatig geven mensen aan dat ze plantaardig eten duur vinden en zeker in deze tijd zie je dat mensen toch op de kleintjes willen letten. Wat nu? In deze blog delen we onze mening hierover en geven we tips om goedkoop plantaardig te eten.

Lees meer »

Wat heb je op een dag nodig?

De behoefte aan energie en voedingsstoffen is natuurlijk voor iedereen verschillend. Het is onder andere afhankelijk van je leeftijd, geslacht, lengte, gewicht, gezondheidstoestand en activiteitenniveau. In deze blog lees je meer over wat je gemiddeld als volwassene nodig hebt. Later volgen er nog blogs over de behoefte van kinderen, ouderen en sporters. Wil je meer weten over jouw persoonlijke situatie? Dan kan je natuurlijkook contact opnemen.

Lees meer »

Gezonde voeding: de basis.

Een gezond voedingspatroon kenmerkt zich door onbewerkte, plantaardige producten. Onbewerkt houdt in dat er geen nutri├źnten zijn verwijderd en/of toegevoegd. Geen pakjes en zakjes dus, maar lekkere, verse en pure producten.

Lees meer »

Waarom plantaardiger?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om (meer) plantaardig te eten. Iedereen heeft hier een eigen motivatie voor. Wat is voor jou de belangrijkste reden? In deze blog vertellen we meer over de voordelen van een plantaardig voedingspatroon voor milieu, gezondheid en dierenwelzijn.

Lees meer »