Quinoa breakfastbowl

Eén van onze favo ontbijtjes en super gezond als afwisseling met je havermout. De combinatie van quinoa, noten, plantaardige melk en pindakaas maakt het super voedzaam en eiwitrijk. De dadels zorgen voor een lekkere, zoete smaak. Hier kan je echt de hele ochtend op teren. Mocht je 's ochtends niet veel tijd hebben dan kan je quinoa ook de avond van te voren al maken. Ook heerlijk met wat extra plakjes banaan!

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 150 gram quinoa
  • 300 ml sojamelk of andere plantaardige melk
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 12 dadels
  • 2 kleine handjes pecannoten
  • 2 el 100% pindakaas (met stukjes noot)

 

 

Bereidingswijze

Kook de quinoa in ca. 10 minuten in een pannetje met 300 ml sojamelk gaar. Blijf roeren en voeg wat extra water toe om te voorkomen dat de quinoa gaat aanbranden. Voeg halverwege de speculaaskruiden toe. Snijd ondertussen de dadels in stukjes.

Verdeel de quinoa over 2 kommen en serveer met dadels, pecannoten en een lepel pindakaas.

Reactie plaatsen

Reacties

Kim meijer
een jaar geleden

Ik heb deze net gemaakt, een beetje aangepast want ik had alleen ongebrande ongezouten cashewnoten. Van de quinoa had ik de 3 kleuren versie.
In eerste instantie dacht ik dat het weinig zou zijn maar dat viel me echt mee! Ik heb genoeg aan 1 kommetje (de helft van het recept dus). Ik wist niet wat ik van de combinatie moest vinden. Vooral de dadels, dat is iets wat ik alleen in baksels verwerk maar nooit zo eet. Toen ik begon met eten nam ik een hapje met alle ingrediënten op mn lepel en toen begreep ik het direct. De dadel kan niet missen in het recept evenals de nootjes en de pindakaas 😋