Gnocchi in gegrilde-paprika saus met linzen-walnootballetjes

Een super lekker gerecht, hoog in eiwitten en zonder bewerkte vleesvervangers. De saus is lekker romig en smaakvol doordat we de groente eerst grillen in de oven. Doordat we de gnocchi in de saus koken trekken de smaken er super lekker in. Je kunt in plaats van gnocchi ook (glutenvrije) pasta gebruiken. We gebruiken in dit gerecht onze eigen balletjes gemaakt van linzen en walnoten. Mocht je hier geen tijd voor hebben, gebruik dan evt. kant-en-klare plantaardige balletjes.

 

Ingrediënten (2 personen)

  • 3 rode puntpaprika's
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • 2 el olijfolie
  • 100 ml plantaardige room
  • 1 blik tomatenblokjes met basilicum (400 ml)
  • 2 el balsamicoazijn
  • 300 gram (glutenvrije) gnocchi
  • 200 gram plantaardige balletjes
  • een takje basilicum
  • evt. wat edelgistvlokken

Bereidingswijze

Maak eerst de plantaardige balletjes (klik hier voor het recept). Verwarm de oven op 210 graden. Schil de ui en knoflook en snijd ze grof. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en leg ze met de knoflook en ui op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met een snufje peper en zout en olijfolie en gril ca. 20 minuten in de oven. Gebruik een staafmixer en mix de groente met 100 ml water fijn. Doe de paprikasaus in een pan. Voeg de tomatenblokjes, room en azijn toe en roer alles door elkaar. Voeg naar smaak evt. wat peper en zout toe. Kook de gnocchi in de saus in ca. 10 minuten op laag vuur gaar. Verdeel het gerecht over 2 diepe borden en serveer met plantaardige gehaktballetjes en een takje basilicum. Strooi er evt. wat edelgist over.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.