Chiapudding met kers en rode biet
Eet je wel eens groente bij je ontbijt? Met dit recept start je je dag meteen super healty! Zo is het super easy om bij alle maaltijden groente te eten. Probeer maar eens!
Eet je wel eens groente bij je ontbijt? Met dit recept start je je dag meteen super healty! Zo is het super easy om bij alle maaltijden groente te eten. Probeer maar eens!
Teff is een glutenvrije grassoort en heeft een beetje een nootachtige smaak. Het is een mooi product met een hoge voedingswaarde. Teff bevat bijvoorbeeld veel calcium, ijzer, eiwit en voedingsvezels. De oorsprong ligt waarschijnlijk in Ethiopië en het verhaal gaat dat de succesvolle atleten uit Ethiopië hun successen toeschrijven aan het gebruik van teff. Het is een gezonde variatie op je havermoutpap en het leuke aan dit recept is dat we groente thee gebruiken. Dat kan overigens ook in je havermout- of boekweitpap. Lekker ook met groene thee met een smaakje, bijvoorbeeld kokos, cranberry of matcha.
Dit is zo'n super simpel gerechtje, maar wel heel lekker en ook nog eens gezond. Ja je hoort het goed... gezonde chocolademousse! Je kunt het dus gerust als ontbijtje eten. Hoog in eiwitten en voedingsvezels door het gebruik van de tofu en fruit. Je kunt de silken tofu kopen bij de meeste toko's, maar evt. ook vervangen door een avocado. Hierdoor wordt de mousse extra romig, maar wel wat lager in eiwitten.
Dit ontbijtje is zo lekker en makkelijk! Açai bessen zijn blauwpaars van kleur en komen uit Zuid-Amerika. Het leuke is dat je deze bowl echt overal mee kunt variëren. Serveer je bowl met allerlei soorten vers fruit, noten, zaden, pitten, pindakaas of notenpasta, kokos en/of muesli. Wil je op het budget letten? In plaats van açai bessen kun je uiteraard ook blauwe bessen gebruiken. Eet smakelijk!
Deze rabarber-aardbei compote is ideaal als gezonde snack of als broodbeleg. Je kunt de compote ook heel goed combineren met chiapudding of met overnight oats. Maar ook een heerlijk ontbijtje in combinatie met yoghurt en (zelfgemaakte) granola. Een van onze favorietjes, zeker op warme dagen! Eet smakelijk!
Deze perencrumble is heerlijk als ontbijt met plantaardige yoghurt, maar ook super geschikt als toetje met een bolletje ijs. Lekker, makkelijk en gezond.
De Aziatische steak tartaar was altijd het favoriete gerechtje van Willem. Daar moest dus een vegan variant op komen, dat snap je wel. Hier is het resultaat, lekkerder, gezonder, duurzamer en zonder leed voor de koetjes. Goed voor de lunch, maar ook zeker niet verkeerd als voorgerechtje voor een feestelijk diner. Geniet ervan!
Wel eens van muhamarra gehoord? Het is een dip uit het Midden-Oosten met paprika, kruiden en walnoten. Heel lekker en makkelijk om te maken. Dus laat voortaan die kant-en-klare bakjes in de supermarkt links liggen en volg ons recept. Wedden dat je niet meer anders wilt ;).
Hummus met een kruidige, spicy twist door toevoeging van rode peper en pindakaas. Lekker om een pitabroodje in te dippen, maar ook yum in een maaltijd- of buddha bowl.
Deze paté is nauwelijks te onderscheiden van de echte paté. Lekker voor op brood met wat noten en gedroogd fruit, maar ook als gerechtje bij speciale gelegenheden. Wil je een extra twist (bijvoorbeeld voor de feestdagen), voeg dan een scheut bruine rum toe bij het fruiten van de ui en knoflook.
Dit gerecht is ooit begonnen als soep bij Black & White KAFE. Elke keer weer was de pan zo leeg. De gasten genoten ervan en het personeel nog meer ;). De soep vult goed, maar je kunt er evt. wat bruine rijst of brood bij serveren.
Yummm dit was eigenlijk een test, maar viel zo goed in de smaak dat we je dit niet willen onthouden. De cream is ook heel lekker met andere toppings trouwens (alle soorten rauwkost of geroosterde groente). In dit recept gebruiken we onze eigen vegan pesto, maar je kunt ook een potje in de winkel kopen, of evt. de pesto weglaten, maar het maakt de cream wel extra lekker!
Zwarte bonensaus is echt heerlijk bij wokgerechten en super simpel om zelf te maken. Vol van smaak en hoog in eiwitten, vitamines en mineralen. Je kunt evt. nog wokstukjes of tofu toevoegen aan het gerecht voor extra eiwitten. Wij gebruiken vandaag paprika, wortel en bimi, maar je kunt uiteraard alle soorten groente gebruiken. Wel heel lekker met pinda en taugé on top! Eet smakelijk.
Lekkere Italiaanse pasta is altijd een goed idee! Deze variant is smaakvol, snel klaar en kan bijna niet mislukken.
We love curry's, maar pindakaas is ook wel echt een favorietje! Waarom dan niet combineren?! En echt... dat was een mega goed idee. Echt een succes dit gerechtje! Vinden wij althans ;)
Heb je al wel eens bietstuk gegeten? Het is echt één van onze favoriete producten! Ontwikkeld door Gijs en Iris (van restaurant Vannu) en nu ook te koop in de supermarkt. De structuur en smaak vinden we echt geniaal, het is net echt biefstuk! We hebben de bietstuk nu al op meerdere plaatsen gegeten en de bijgerechtjes en garnituren kunnen het gerecht echt maken (of niet...). Natuurlijk moesten wij onze eerste Wanna variant met jullie delen. We zijn benieuwd wat je ervan vindt! Eet smakelijk.
Deze heerlijke couscoussalade is gemaakt van erwtencouscous met venkel, grapefruit, komkommer, munt en pistachenoten. En niet te vergeten een hele lekkere dressing! Lekker zomers, lekker licht en super gezond! Oja en ook wel fijn, deze salade staat binnen 10 minuten op tafel.
Heb je wel eens van zwarte rijst gehoord? Naast dat het er tof uitziet, is het ook voedzaam! De tomaatjes in dit gerecht ontvellen we met een brander, hierdoor krijg je een super lekker rokerig smaakje en dat combineert weer super met het zoete van de perzik en biet. De walnoten en pompoenpitten zorgen voor een lekkere bite en de pestomayo is de finishing touch!
Pancake lover? Probeer dan deze hartige pannenkoek eens. Heerlijk als avondmaaltijd, maar ook een super gezonde lunch! Je kunt weer eindeloos variëren met meelsoorten (probeer ook eens havermeel, kikkererwtenmeel, sorghummeel, of (niet glutenvrij) volkoren tarwe- of speltmeel) en belegsoorten. Zo kun je de avocadospread bijvoorbeeld vervangen door een groente- en of peulvruchtenspread.
Deze pastasalade is heerlijk als gezonde lunch, maar kan ook prima als avondmaaltijd. Wij gebruiken pasta van kikkererwten vanwege het hoge gehalte aan eiwitten en vezels, maar een volkoren variant is ook prima. De tonijnsalade is gemaakt met stukjes peasmaker, een gezond en duurzaam product gemaakt van gele erwten en tuinbonen. Ze zijn hoog in eiwitten en vezels en zijn onbewerkt en allergeenvrij. Super handig dus. Door de nori krijgt de tonijnsalade de typische zee smaak. Net zo lekker, maar zonder dierenleed!
Dit recept hebben we ontwikkeld voor de stichting Q-support. Stichting Q-support ondersteunt en adviseert mensen met Q-koorts in heel Nederland. Het recept is speciaal gemaakt voor de Dag van de Q-koortspatiënt op 20 juni.
Dit is een super fris gerecht heerlijk voor de zomer. Smaakvol door de zoetzure groente, romige avocado, kruidige mango, verse kruiden en sticky tempé. De zoetzure groente blijven trouwens gekoeld langer goed, dus lekker voor de rest van de week.
Een super lekker gerecht, hoog in eiwitten en zonder bewerkte vleesvervangers. De saus is lekker romig en smaakvol doordat we de groente eerst grillen in de oven. Doordat we de gnocchi in de saus koken trekken de smaken er super lekker in. Je kunt in plaats van gnocchi ook (glutenvrije) pasta gebruiken. We gebruiken in dit gerecht onze eigen balletjes gemaakt van linzen en walnoten. Mocht je hier geen tijd voor hebben, gebruik dan evt. kant-en-klare plantaardige balletjes.
Deze balletjes zijn heerlijk als snack, maar ook een mooie toevoeging aan een pastagerecht. We maken de balletjes graag zelf, omdat de kant-en-klare balletjes vaak minder gezond zijn. Onze gehaktballetjes bevatten veel eiwitten, gezonde vetten en vezels en zijn ook nog eens heel smaakvol.
Yes, ze zijn er weer! De witte asperges! Wij zijn dol op 'het witte goud' en we maken ze met scrambled 'no egg', gewokte groenten, krieltjes uit de oven en vegan kaviaar. Een heerlijk gerechtje voor het voorjaar of met pasen.
Wij maken graag gerechten uit Azië, Latijns Amerika en het Midden Oosten. Maar omdat er stiekem wel wat vraag is naar gerechten met aardappel, vandaag echte Hollandse pot, met natuurlijk een twist van Wanna ;). We koken de spruitjes en boerenkool niet, maar we wokken de groente lekker krokant. De spekjes maken we meestal van tempé, maar dit keer gebruikten we lupeh. Vergelijkbaar met tempé, maar dan van lupinebonen. Echt een mooie vleesvervanger als je het ons vraagt. Je kunt het kopen bij de natuurvoedingswinkel of biologische supermarkt. Wel wat prijzig, dus gebruik ook gerust tempé voor deze stamp. De pistachenootjes maken het gerecht helemaal af. Try it!
O man.... wat was dit lekker. Willem gaf zelfs aan dat het misschien wel zijn beste try-out recept was.
Deze plantsalon is onze gezonde, plantaardige variant op de kapsalon. Van dit gerecht geniet zelfs de grootste carnivoor! En leuke bijkomstigheid, er zitten stiekem heel veel groentes in. Het kan goed zijn dat je wat overhoudt van onderstaande maaltijd, geen probleem, want dan eet je het restant lekker bij je lunch de volgende dag!
Deze auberginestoof krijgt door de toevoeging van hoisin en mirin een lekkere Aziatische twist. Mirin is een Japanse, zoete rijstwijn en hoisin is een stroperige, zwarte saus gemaakt van gefermenteerde sojabonen, afkomstig uit China. Wij houden van Azië en zeker van de Aziatische keuken en al helemaal van de combinatie van smaakmakers. Ook in Vietnam hebben we heerlijke gerechten met hoisin gegeten. Door het stoven is de aubergine super zacht en smaakvol. We combineren het met kikkererwten en cashewnoten voor een lekkere bite en wat extra eiwitten.
Houden jullie ook zo van de Mexicaanse keuken? In dit recept roosteren we een zoete aardappel en gebruiken we mais en bonen als vulling. In de zomer kan je de aardappel ook goed roosteren op de BBQ. Eet smakelijk!