Salade met rode bietentartaar en shiitake

De Aziatische steak tartaar was altijd het favoriete gerechtje van Willem. Daar moest dus een vegan variant op komen, dat snap je wel. Hier is het resultaat, lekkerder, gezonder, duurzamer en zonder leed voor de koetjes. Goed voor de lunch, maar ook zeker niet verkeerd als voorgerechtje voor een feestelijk diner. Geniet ervan!

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 50 gram quinoa
  • 2 gekookte rode bietjes
  • 2 augurken
  • 1/2 rode ui
  • 2 el kappertjes
  • 2 el vegan mayo
  • 1 cm wasabi
  • 1 el (glutenvrije) sojasaus
  • snufje peper en zout
  • 100 gram shiitake
  • handje taugé
  • 2 el pinda's
  • 1 el olijfolie
  • een handje edamameboontjes
  • een handje rucola

Bereidingswijze

Kook de quinoa volgens de verpakking en laat afkoelen. Snijd ondertussen de rode bieten en augurken in kleine blokjes en snipper de rode ui. Meng de biet, augurk, ui, kappertjes, mayo, wasabi, sojasaus, peper en zout. Snijd de shiitake grof. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de shiitake in 2 minuten mooi bruin. Voeg dan de taugé en pinda's toe en bak nog 2 minuutjes. Gebruik een kookring en maak eerst een laagje quinoa en dan een laagje bietentartaar. Leg er wat van de shiitake en taugé op en maak het bord af met wat rucola, pinda, edamame en de rest van de shiitake en taugé.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.