Ontbijt

Teffpudding met kiwi, groene thee en kokos

Teff is een glutenvrije grassoort en heeft een beetje een nootachtige smaak. Het is een mooi product met een hoge voedingswaarde. Teff bevat bijvoorbeeld veel calcium, ijzer, eiwit en voedingsvezels. De oorsprong ligt waarschijnlijk in Ethiopië en het verhaal gaat dat de succesvolle atleten uit Ethiopië hun successen toeschrijven aan het gebruik van teff. Het is een gezonde variatie op je havermoutpap en het leuke aan dit recept is dat we groente thee gebruiken. Dat kan overigens ook in je havermout- of boekweitpap. Lekker ook met groene thee met een smaakje, bijvoorbeeld kokos, cranberry of matcha.

Lees meer »

Healthy chocomousse

Dit is zo'n super simpel gerechtje, maar wel heel lekker en ook nog eens gezond. Ja je hoort het goed... gezonde chocolademousse! Je kunt het dus gerust als ontbijtje eten. Hoog in eiwitten en voedingsvezels door het gebruik van de tofu en fruit. Je kunt de silken tofu kopen bij de meeste toko's, maar evt. ook vervangen door een avocado. Hierdoor wordt de mousse extra romig, maar wel wat lager in eiwitten.

Lees meer »

Açai bowl

Dit ontbijtje is zo lekker en makkelijk! Açai bessen zijn blauwpaars van kleur en komen uit Zuid-Amerika. Het leuke is dat je deze bowl echt overal mee kunt variëren. Serveer je bowl met allerlei soorten vers fruit, noten, zaden, pitten, pindakaas of notenpasta, kokos en/of muesli. Wil je op het budget letten? In plaats van açai bessen kun je uiteraard ook blauwe bessen gebruiken. Eet smakelijk!

Lees meer »

Rabarber-aardbei compote met yoghurt en granola

Deze rabarber-aardbei compote is ideaal als gezonde snack of als broodbeleg. Je kunt de compote ook heel goed combineren met chiapudding of met overnight oats. Maar ook een heerlijk ontbijtje in combinatie met yoghurt en (zelfgemaakte) granola. Een van onze favorietjes, zeker op warme dagen! Eet smakelijk!

Lees meer »

Perencrumble

Deze perencrumble is heerlijk als ontbijt met plantaardige yoghurt, maar ook super geschikt als toetje met een bolletje ijs. Lekker, makkelijk en gezond.

Lees meer »

Lunch

Broodje hummus met geroosterde biet

Een broodje hummus is natuurlijk altijd goed, maar het is wel lekker om te variëren, dan blijft het ook leuk. Wij houden ontzettend van geroosterde groente en zeker in de combi met hummus. In dit recept maken we geroosterde bietjes, heerlijk bij hummus. Je kunt ons recept voor hummus gebruiken, maar ook je eigen recept of een kant-en-klare variant uit de supermarkt gebruiken (let op er zit wel veel verschil in voedingswaarde, niet alle hummus uit de winkel is gezond).

Lees meer »

Springrolls

Wij eten regelmatig springrolls bij de lunch of als snack. Je kunt er bijna alle groenten en groene kruiden in verwerken. Wij gebruiken het liefst bruine rijstvellen, omdat ze meer vezels en voedingsstoffen bevatten dan de witte variant. Maar je kunt ook heel gemakkelijk een groot sla of koolblad gebruiken. Of gewoon allebei, zoals in onderstaand recept. In onderstaand recept hebben we een blad rode kool meegerold, mocht je dit te heftig vinden, dan kan je de rode kook natuurlijk ook fijnsnijden.

Lees meer »

Pesto

Wij hebben altijd pesto in huis. Daarom is onderstaand recept ook voor meerdere porties. Wist je dat je pesto heel makkelijk kunt invriezen? Gebruik ijsblokjesvormpjes, dan haal je makkelijk een kleine portie uit de vriezer. De pesto is lekker als smeersel of als basis voor bij de pasta of pizza. Je kunt op onderstaand recept variëren naar eigen smaak. Voeg bijvoorbeeld wat dille en peterselie toe of gebruik wat vegan Parmezaanse kaas. Voor een budget variant gebruik je wat meer rucola i.p.v. basilicum, een goedkopere olijfolie en zonnebloempitten i.p.v. pijnboompitten. Geniet ervan!

Lees meer »

Cream cheese met zongedroogde tomaat en balsamico

Vegan cream cheese maak je gewoon lekker zelf! Wij vinden de cream cheese heel lekker met zongedroogde tomaat en balsamico. Besmeer je broodje, cracker of wrap lekker royaal en vervolgens kan je alle kanten op. Lekker met rucola en gepofte tomaatjes, maar ook avocado, gegrilde groenten, olijven en pompoenpitjes smaken er heerlijk bij!

Lees meer »

Scrambled tofu

Ben of was je een liefhebber van scrambled egg? Dan ben je hier op het juiste adres! Zelfs volledig plantaardig smaakt dit gerecht naar ei. We gebruiken hiervoor naast kala namak (zwart zout) ook edelgistvlokken, hierdoor krijgt de tofu een hartige, kaasachtige smaak. Scrambled tofu is lekker met krokant gebakken of geroosterd (glutenvrij) brood. In dit recept gebruiken we spinazie en tomaatjes, maar vaak combineren we het gerecht ook met (smashed) avocado of gebakken champignons.

Lees meer »

Pesto-doperwtenspread

Deze spread is heerlijk op je dagelijks bammetje, maar ook super lekker als basis voor je pizza of sandwich. Ook heel lekker als pastasaus. We zullen later nog een recept delen met deze spread als basis voor je pizza. Smakelijk!

Lees meer »

Diner

Mihoen met zwarte bonensaus

Zwarte bonensaus is echt heerlijk bij wokgerechten en super simpel om zelf te maken. Vol van smaak en hoog in eiwitten, vitamines en mineralen. Je kunt evt. nog wokstukjes of tofu toevoegen aan het gerecht voor extra eiwitten. Wij gebruiken vandaag paprika, wortel en bimi, maar je kunt uiteraard alle soorten groente gebruiken. Wel heel lekker met pinda en taugé on top! Eet smakelijk.

Lees meer »

Rode pindacurry

We love curry's, maar pindakaas is ook wel echt een favorietje! Waarom dan niet combineren?!  En echt... dat was een mega goed idee. Echt een succes dit gerechtje! Vinden wij althans ;)

Lees meer »

Dry aged Bietstuk met gekarameliseerde ui, blauwe bes en frisse aardappelsalade

Heb je al wel eens bietstuk gegeten? Het is echt één van onze favoriete producten! Ontwikkeld door Gijs en Iris (van restaurant Vannu) en nu ook te koop in de supermarkt. De structuur en smaak vinden we echt geniaal, het is net echt biefstuk! We hebben de bietstuk nu al op meerdere plaatsen gegeten en de bijgerechtjes en garnituren kunnen het gerecht echt maken (of niet...). Natuurlijk moesten wij onze eerste Wanna variant met jullie delen. We zijn benieuwd wat je ervan vindt! Eet smakelijk.

Lees meer »

Couscoussalade met venkel en grapefruit

Deze heerlijke couscoussalade is gemaakt van erwtencouscous met venkel, grapefruit, komkommer, munt en pistachenoten. En niet te vergeten een hele lekkere dressing! Lekker zomers, lekker licht en super gezond! Oja en ook wel fijn, deze salade staat binnen 10 minuten op tafel.

Lees meer »

Gebrande tomaatjes met zwarte rijst, perzik, rode biet en walnoten

Heb je wel eens van zwarte rijst gehoord? Naast dat het er tof uitziet, is het ook voedzaam! De tomaatjes in dit gerecht ontvellen we met een brander, hierdoor krijg je een super lekker rokerig smaakje en dat combineert weer super met het zoete van de perzik en biet. De walnoten en pompoenpitten zorgen voor een lekkere bite en de pestomayo is de finishing touch!

Lees meer »

Hartige pannenkoek met gegrilde groente

Pancake lover? Probeer dan deze hartige pannenkoek eens. Heerlijk als avondmaaltijd, maar ook een super gezonde lunch! Je kunt weer eindeloos variëren met meelsoorten (probeer ook eens havermeel, kikkererwtenmeel, sorghummeel, of (niet glutenvrij) volkoren tarwe- of speltmeel) en belegsoorten. Zo kun je de avocadospread bijvoorbeeld vervangen door een groente- en of peulvruchtenspread.

Lees meer »

Pastasalade met gepofte tomaatjes, venkel en tonijnsalade

Deze pastasalade is heerlijk als gezonde lunch, maar kan ook prima als avondmaaltijd. Wij gebruiken pasta van kikkererwten vanwege het hoge gehalte aan eiwitten en vezels, maar een volkoren variant is ook prima. De tonijnsalade is gemaakt met stukjes peasmaker, een gezond en duurzaam product gemaakt van gele erwten en tuinbonen. Ze zijn hoog in eiwitten en vezels en zijn onbewerkt en allergeenvrij. Super handig dus. Door de nori krijgt de tonijnsalade de typische zee smaak. Net zo lekker, maar zonder dierenleed!

Lees meer »

Falafelbowl met mango-yoghurtsaus

Dit recept hebben we ontwikkeld voor de stichting Q-support. Stichting Q-support ondersteunt en adviseert mensen met Q-koorts in heel Nederland. Het recept is speciaal gemaakt voor de Dag van de Q-koortspatiënt op 20 juni.

Lees meer »

Gnocchi in gegrilde-paprika saus met linzen-walnootballetjes

Een super lekker gerecht, hoog in eiwitten en zonder bewerkte vleesvervangers. De saus is lekker romig en smaakvol doordat we de groente eerst grillen in de oven. Doordat we de gnocchi in de saus koken trekken de smaken er super lekker in. Je kunt in plaats van gnocchi ook (glutenvrije) pasta gebruiken. We gebruiken in dit gerecht onze eigen balletjes gemaakt van linzen en walnoten. Mocht je hier geen tijd voor hebben, gebruik dan evt. kant-en-klare plantaardige balletjes.

Lees meer »

Asperges à la Wanna

Yes, ze zijn er weer! De witte asperges! Wij zijn dol op 'het witte goud' en we maken ze met scrambled 'no egg', gewokte groenten, krieltjes uit de oven en vegan kaviaar. Een heerlijk gerechtje voor het voorjaar of met pasen.

Lees meer »

Wortelstamp met gewokte boerenkool, spruitjes, pistache en 'spekjes'

Wij maken graag gerechten uit Azië, Latijns Amerika en het Midden Oosten. Maar omdat er stiekem wel wat vraag is naar gerechten met aardappel, vandaag echte Hollandse pot, met natuurlijk een twist van Wanna ;). We koken de spruitjes en boerenkool niet, maar we wokken de groente lekker krokant. De spekjes maken we meestal van tempé, maar dit keer gebruikten we lupeh. Vergelijkbaar met tempé, maar dan van lupinebonen. Echt een mooie vleesvervanger als je het ons vraagt. Je kunt het kopen bij de natuurvoedingswinkel of biologische supermarkt. Wel wat prijzig, dus gebruik ook gerust tempé voor deze stamp. De pistachenootjes maken het gerecht helemaal af. Try it!

Lees meer »

Plantsalon

Deze plantsalon is onze gezonde, plantaardige variant op de kapsalon. Van dit gerecht geniet zelfs de grootste carnivoor! En leuke bijkomstigheid, er zitten stiekem heel veel groentes in. Het kan goed zijn dat je wat overhoudt van onderstaande maaltijd, geen probleem, want dan eet je het restant lekker bij je lunch de volgende dag!

Lees meer »

Aubergine gestoofd in een saus van hoisin, mirin en knoflook met bosui, kikkererwten en cashew

Deze auberginestoof krijgt door de toevoeging van hoisin en mirin een lekkere Aziatische twist. Mirin is een Japanse, zoete rijstwijn en hoisin is een stroperige, zwarte saus gemaakt van gefermenteerde sojabonen, afkomstig uit China. Wij houden van Azië en zeker van de Aziatische keuken en al helemaal van de combinatie van smaakmakers. Ook in Vietnam hebben we heerlijke gerechten met hoisin gegeten. Door het stoven is de aubergine super zacht en smaakvol. We combineren het met kikkererwten en cashewnoten voor een lekkere bite en wat extra eiwitten.  

Lees meer »