Pesto

Wij hebben altijd pesto in huis. Daarom is onderstaand recept ook voor meerdere porties. Wist je dat je pesto heel makkelijk kunt invriezen? Gebruik ijsblokjesvormpjes, dan haal je makkelijk een kleine portie uit de vriezer. De pesto is lekker als smeersel of als basis voor bij de pasta of pizza. Je kunt op onderstaand recept variëren naar eigen smaak. Voeg bijvoorbeeld wat dille en peterselie toe of gebruik wat vegan Parmezaanse kaas. Voor een budget variant gebruik je wat meer rucola i.p.v. basilicum, een goedkopere olijfolie en zonnebloempitten i.p.v. pijnboompitten. Geniet ervan!

Ingrediënten (voor ca. 10-15 porties)

  • 1 basilicum plantje
  • een handje rucola
  • 100 gram pijnboompitten (voor de goedkopere variant neem je zonnebloempitten)
  • 1 teen knoflook
  • 4 grote el edelgistvlokken
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • sap van 1/2 limoen
  • peper en zout

Bereidingswijze

Haal alle blaadjes van de basilicumplant (hou evt. en takje over voor de garnering). Pel de knoflook en snijd in grove stukken. Doe alle ingrediënten in een kom en mix het geheel met een staafmixer smeuïg. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.