Wanna's favourites. Deel 1: plantaardige zuivel.

Gepubliceerd op 28 juli 2023 om 15:55

We krijgen vaak de vraag welke producten het beste zijn, of welke producten wij zelf vaak kiezen. Daarom hebben we deze blog geschreven over onze favoriete producten. Heb je een product dat niet mag ontbreken? Laat het ons weten.

 

Laten we beginnen met deel 1: de plantaardige zuivelproducten!

Belangrijk om te beginnen met de opmerking dat dit onze favoriete producten zijn, dat is natuurlijk ook deels persoonlijk. We letten hierbij vooral op de voedingswaarde van het product, maar ook op onze eigen voedingsbehoefte en de smaak. Of een product ook voor jou de beste keuze is, hangt ook af van de rest van je eetpatroon.

 

Sojakwark ongezoet (Vemondo, Lidl) - 55 kcal, 5,5 gram eiwit, GEEN toegevoegde vitamines. Prijs 1,69 € (400 gram).

Sojakwark no sugars (Alpro) - 60 kcal, 5,8  gram eiwit, met toegevoegd vitamine B12, D en calcium. Prijs 2,49 € (400 gram).

Sojakwark ongezoet (AH) - 54 kcal, 5,7 gram eiwit, GEEN toegevoegde vitamines. Prijs 1,69 € (400 gram).

Niet afgebeeld; Sojayoghurt ongezoet (AH) - 43 kcal, 4,5 gram eiwit, met toegevoegd calcium. Prijs 1,39 € (500 gram) of 2,69 (1 kg).

 

Bovenstaande plantaardige variaties op kwark zijn onze favoriet. Ze zijn ongezoet en hoger in eiwitten dan de yoghurt variant. Alleen de variant van Alpro bevat toegevoegde vitamine B12, D en calcium. Het ligt dus aan de rest van je voedingspatroon of dat de beste keuze voor je is (lees hier meer over je dagelijkse behoefte), uiteraard is het A-merk wel weer wat duurder. Daarom hebben we toch ook vaak de soja yoghurt van AH in huis, toch ook 4,5 gram eiwit, met extra calcium en een vriendelijker prijsje (voor 1 euro extra krijg je 600 gram meer).

 

Sojadrink ongezoet (AH) - 36 kcal, 3,5 gram eiwit, met toegevoegd vitamine B2, B12, D en calcium. Prijs 0,89 €.

Soja ongezoet (Jumbo) - 34 kcal, 3,3 gram eiwit, met toegevoegd vitamine B2, B12, D en calcium. Prijs 0,89 €.

Alpro soya no sugars - 33 kcal, 3,3 gram eiwit, met toegevoegd vitamine B2, B12, D en calcium. Prijs 1,95 €.

Erwtendrank ongezoet (AH) - 44 kcal, 3,2 gram eiwit, met toegevoegd vitamine B12, D en calcium. Prijs 1,89 €.

 

Wij kiezen vaak voor ongezoete sojamelk vanwege het gehalte aan eiwitten en toegevoegde vitamine B2, B12, D en calcium. Het merk maakt eigenlijk niet uit, maar meestal kiezen we voor het huismerk vanwege het budget. Erwtendrank is een mooi alternatief, ook hoog in eiwitten en handig voor als je darmen wat gevoeliger reageren op soja. Ook die natuurlijk weer ongezoet. De erwtendrank van AH heeft als enige nadeel dat er geen vitamine B2 is toegevoegd. Bij die van de Jumbo is juist weer geen calcium toegevoegd, jammer. Daarnaast is erwtendrank wat duurder dan de variant op basis van soja.

 

Wil je meer weten over plantaardige zuivel? Lees dan deze blog.

 

Wat zijn jouw favorietjes? Laat het ons weten!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.