Wat ik eet op een dag (deel 2: Hanna)

Gepubliceerd op 14 juli 2023 om 16:10

Vaak krijgen we de vraag wat wij nou zelf eigenlijk eten.

In deel 2 vertellen we wat Hanna eet op een dag.

 

Voordat je verder leest is het misschien goed om te weten dat ik wat langer ben dan een gemiddelde vrouw, (1.76m) en gemiddeld een uur per dag sport. De porties zijn daarom misschien wat groter dan je zelf gewend bent.

 

Mijn ontbijt bestaat meestal uit 75 gram havermout (yes I know, waar laat ik het haha) met ongezoete sojamelk, een portie fruit (eigenlijk altijd banaan) en een handje noten, zaden, pitten of een flinke lepel 100% pindakaas. Vaak ook nog een schepje eiwitpoeder (smaak choco of karamel zeezout yummm).

Ik wissel wel af hoor, soms ook bijv. een chiapudding met fruit en noten, sojakwarkt met fruit en zelfgemaakte granola of ik vervang de havermout door andere voedzame glutenvrije granen (denk aan quinoa, boekweit, teff of amarant). Voor het ontbijt neem ik trouwens ongeveer 400 ml water en probiotica.

 

In de loop van de ochtend eet ik eigenlijk niets. Omdat ik een groot ontbijt heb vind ik het prettiger om pas tijdens de lunch weer te eten. Drinken natuurlijk wel.

 

Rond 12.30 uur neem ik de middagmaaltijd. Dit is ook weer een flinke maaltijd en bestaat altijd uit groente, (glutenvrije) granen en een eiwitbron. Vaak in de vorm van een bowl of een salade (met bijv. quinoa, peulvruchten of tempé, avocado, noten, zoete aardappel en/of zilvervliesrijst noedels en natuurlijk veel veggies). Maar ook vaak (zeker in de winter) een kom soep met glutenvrij vezelrijk knäckebröd of glutenvrij (volkoren) desembrood met hummus, groentespread, 100% pindakaas, avocado of een eiersalade van tofu. Het komt ook wel eens voor dat ik 2 glutenvrije volkorenwraps eet met bijvoorbeeld wortel, mais, mango, avocado en peulvruchten of een restant van de vorige avondmaaltijd.

 

In de loop van de middag eet ik meestal een stuk fruit en een handje gemengde ongezouten noten of studentenhaver. Als ik toch wat meer trek heb neem ik nog linzenwafels met hummus en snackgroente of 100% notenpasta of pindakaas (met stukjes) met plakjes banaan of stukjes dadel (ja, dat is echt een guilty pleasure haha!).

 

's Avonds eten we altijd lekker en vrijwel altijd ook gezond. Vaak rond 17.30 uur al i.v.m. het sporten, maar het komt ook voor dat ik eerst sport en dan rond 19.00 uur eet. Meestal eten we een recept van WANNA, zie recepten

De maaltijd bestaat meestal voor 50% uit groente. We eten altijd meerdere soorten groente en proberen dagelijks ook wat groene (blad) groenten toe te voegen. De eiwitbron bestaat meestal uit tofu, tempé, peulvruchten of een zelfgemaakte burger. Het komt wel eens voor dat we een kant-en-klaar product kopen, maar niet veel. Dit combineren we met zilvervliesrijst, quinoa, peulvruchtenpasta, sorghum, volkoren wraps of (zoete) aardappel. 

 

In de loop van de avond, meestal na het sporten, neem ik nog een schaaltje  (of zeg maar gewoon schaal) ongezoete sojakwark met zelfgemaakte granola of glutenvrije muesli en wat stukjes fruit.

 

Op een dag drink ik ongeveer 5 glazen water, 3 koppen thee en 1-2 kopjes koffie. De koffie probeer ik niet bij het eten te nemen, maar tussendoor (koffie kan namelijk de opname van ijzer verminderen, lees meer in deze blog over ijzer). Na 15.00 uur drink ik eigenlijk geen koffie meer. Tijdens het sporten drink ik ook gewoon water, zo'n 750 ml per uur sport (met spinning wat meer dan bij andere sporten).

 

Ik gebruik dagelijks vitamine D en omega-3 vetzuren en 2x per week vitamine B12. Ook probeer ik regelmatig wat (gedroogd) zeewier of een norivel te eten i.v.m. jodium.

 

Nou, dit is wel zo'n beetje mijn basisvoeding. Daarnaast vaak wel iets lekkers hoor! Een stukje (of reep) chocola, schaaltje (of zak haha) chips en in het weekend regelmatig een glas goede wijn. Oja, en uit eten gaan is echt een hobby, lees de blog met onze hotspots maar eens voor inspiratie.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.