Bruscetta met tomaat en zwarte olijven

Ben jij ook zo dol op de Italiaanse keuken? Simpel en zo smaakvol. Zo is ook deze bruscetta. De tomatensalsa kun je ook als basis gebruiken voor een salade, sandwich, pastagerecht, nacho schotel of pizza. Enjoy!

 

Ingrediënten (2 personen)

  • 1/2 rode ui
  • 2 el zwarte olijven
  • 5 semi zongedroogde tomaten
  • 3 tomaten
  • peper en zout
  • 2 tl (extra) vierge olijfolie
  • 2 tl balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie
  • 4 sneetjes (glutenvrij) brood
  • handje rucola

Bereidingswijze

Maak eerst de tomatensalsa: schil en snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd de tomaat, zontomaat en olijven in kleine blokjes. Doe alles in een kom en voeg olijfolie en balsamicoazijn toe. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar.

 

Verhit olie in een koekenpan en rooster de sneetjes brood tot ze goudbruin kleuren. Strijk met de knoflook over het brood en verdeel hier de tomatensalsa over. Garneer met wat rucola.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.