Geroosterde bloemkool-wortelsoep met tahin en za'atar

Een heerlijk romig winters soepje met geroosterde bloemkool en wortel. We geven de soep extra smaak door gebruik te maken van tahin (amandelpasta) en za'atar. Za'atar is een kruidenmengsel uit het Midden-Oosten met als basisingrediënt een soort wilde oregano die ook een beetje naar tijm smaakt. Lekker met een broodje, maar je kunt de soep ook als maaltijd eten als je wat (meer) kikkererwten toevoegt.

Ingrediënten (voor 4 kommen)

  • 200 gram bloemkool
  • 200 gram wortel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 el za'atar
  • een snuf peper en zout
  • 3 el tahin
  • 1 groentebouillonblokje
  • kikkererwten (uit blik) naar wens
  • 1/2 bosui
  • een takje koriander

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de bloemkool in roosjes, de wortel in plakken en de ui in ringen. Meng er olijfolie, za'atar en een snufje zout en peper door. Rooster de groente 20 minuten in de oven. Leg de knoflook er de laatste 10 minuten bij. Doe daarna alles in een soeppan en voeg 500 ml water, tahin en een bouillonblokje toe. Kook de soep 10 minuten en pureer de soep met een staafmixer. Voeg naar wens evt. wat kikkererwten toe en verwarm de soep nog een paar minuten. Snijd ondertussen bosui in ringen. Serveer de soep met wat ringetjes bosui, verse koriander en een paar kikkererwten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.