Pasta Bolognaise

Over sommige recepten moet je gewoon niet teveel zeggen. Iedereen kent 'm wel toch? Hier dan de ultieme vegan variant, met vegan gehakt, want dat hoort toch wel echt in een Bolognaise saus. En ja... we eten hem vaak, want het is gewoon super snel en lekker! We maken ook standaard een dubbele portie, voor de volgende dag als lunch of om in te vriezen.

Zie evt. de blog Hoe gezond zijn vleesvervangers? bij het kopen van vegan gehakt.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 kleine rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 175 gram vegan gehakt/rulstukjes
  • 1 blik (400 ml) polpa (tomatenblokjes)
  • 1 el Italiaanse kruiden of oregano
  • peper en zout 
  • 300 gram (glutenvrije) volkoren fusili
  • 2 handjes vegan geraspte kaas
  • een paar basilicumblaadjes

Bereidingswijze

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd  de paprika in blokjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook lichtbruin. Voeg de paprika toe en bak 5 minuten mee. Voeg het gehakt toe en bak dit even mee. Voeg dan de tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 10 minuutjes rustig pruttelen. De saus kan dan perfect gegeten worden, maar persoonlijk vinden we hem lekkerder als hij langer heeft getrokken. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en serveer dit met de saus. Garneer met wat kaas en verse basilicum.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.