Rainbow bowl

Misschien had je het al door... we love bowls! Juist door de afwisseling van smaken is het altijd weer een feestje. Gezond, makkelijk en ideaal om je koelkast mee leeg te maken. Als basis kan je bijvoorbeeld kiezen voor zilvervliesrijst, bruine noedels of quinoa. Peulvruchten, zoals kikkererwten, linzen of sojaboontjes, maar ook tofu of tempé zijn lekker als eiwitbron en dan heb je natuurlijk nog de veggies (alles kan!). We sluiten af met een topping, denk aan sesamzaadjes, noten, pitten, kokosrasp, bosui of taugé. En natuurlijk een lekker sausje.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 200 gram tempé
  • 2 el (glutenvrije) sojasaus
  • 1 tl sambal
  • 1 el sesamzaadjes
  • 100 gram flespompoen
  • 150 gram quinoa
  • handje spinazie
  • 1/2 broccoli
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 rode biet
  • 1/2 komkommer
  • 100 gram ananas
  • 2 bospeen
  • 2 el pindakaas met stukjes
  • 1 el (glutenvrije) ketjap manis
  • 1 tl limoensap
  • 1 tl water
  • een handje taugé
  • 2 el sesamzaad

 

Bereidingswijze

Snijd de tempé in blokjes en leg de blokjes in een bakje. Voeg de sojasaus, sambal en sesamzaadjes toe en laat even intrekken. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen in blokjes en rooster de pompoen in ca. 20 minuten beetgaar. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, de paprika, biet, komkommer en ananas in stukjes en de peen in schijfjes. Kook de broccoli ca. 3 minuten. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tempé bruin. Maak een sausje van de pindakaas, ketjap, limoensap en water. Verdeel de spinazie over 2 diepe borden en leg hier de quinoa over. Verdeel de paprika, broccoli, wortel, komkommer, biet, ananas, pompoen en tempé over en strooi hier wat en taugé en sesamzaadjes over. Serveer met het pindasausje.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.