Falafel met sriracha mayonaise

Falafel zijn balletjes gemaakt van kikkererwten met verschillende smaakmakers. Kant-en-klare falafel die je in de supermarkt koopt, is vaak geen gezonde keuze (wil je hier meer over weten, lees dan de blog over vleesvervangers). En laat het nou super lekker, gezond en makkelijk zijn om falafel zelf te maken! De balletjes zijn een ideale vleesvervanger en ze zijn lekker in verschillende gerechten. Denk aan salades, bowls en wraps. Wij maken vaak een ruime hoeveelheid, super handig om extra (nog niet gebakken) balletjes in te vriezen. Ook als je de balletjes al hebt gebakken zijn ze de volgende dag nog heerlijk als snack of in een gerecht. Voor de lekkerste falafel (gemaakt met gedroogde kikkererwten en quinoa) gebruik je dit recept als basis!

Ingrediënten (2 personen)

  • 200 gram falafel kant-en-klaar of zelf maken
  • 6 radijsjes
  • 1/2 komkommer
  • 2 tomaten
  • 2 el vegan mayonaise
  • 2 el sojayoghurt ongezoet
  • 1 el sriracha
  • 1 el agavesiroop
  • 1 krop little gem / baby romaine (minisla)
  • 4 (glutenvrije) volkoren pitabroodjes
  • 2 el olijfolie
  • takje peterselie

Bereidingswijze

Maak je de falafel zelf? Begin dan met het maken van de balletjes (klik hier voor het recept).

Snijd ondertussen de radijsjes, komkommer en tomaat in plakjes. Meng de mayonaise met yoghurt, sriracha en agavesiroop tot een sausje. Bak de pitabroodjes af in de oven of broodrooster.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de falafel krokant en goudbruin.

Verdeel de sla, komkommer, tomaat, radijs, pitabroodjes en falafel over 2 grote kommen of diepe borden. Serveer met srirachamayonaise en verse peterselie.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.