Pizza met gegrilde groente en pestomayo

Wij hebben ook niet altijd zin om uitgebreid te koken en soms is pizza gewoon het ultieme comfortfood. Wel fijn als er nog wat groenten en eiwitten op zitten en lekkerder dan een kant-en-klare pizza! Volgens ons gaat het om de juiste balans, af en toe een dagje iets minder gezond, hoort juist bij een gezonde leefstijl. Als we pizza maken, dan gebruiken we eigenlijk altijd edelgist, dit geeft een hartige, kaasachtige smaak. De pestomayo zorgt voor een smeuige pizza, zelfs zonder kaas.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 (glutenvrije) pizzabodems
  • 2 el olijfolie
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 1 rode paprika
  • 200 ml polpa (tomatenblokjes)
  • 100 gram vegan gehakt/rulstukjes
  • 10 olijven in plakjes
  • 12 kapperappeltjes (of 2 el kappertjes)
  • ca. 10 groene asperges
  • 2 el edelgist
  • 1 el vegan mayonaise
  • 1 el vegan groene pesto

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de pizzabodems op een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel er per pizza een lepel olijfolie over en bestrooi met Italiaanse kruiden. Snijd de paprika in reepjes. Verdeel daarna de tomatenblokjes over de bodems. Verdeel hier het gehakt, de paprika, kappertjes, olijven en asperges over. Strooi er als laatste de edelgist over. Bak de pizza's ca. 10 minuten in de oven (kijk voor de exacte tijd op de verpakking van de bodems).Meng ondertussen de mayonaise en de pesto. Serveer de pizza met de pestomayo. Lekker met een salade on the side.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.