Mexicaanse zwartebonenspread

Wist je dat je van alle peulvruchten een lekkere spread kunt maken? Hummus is de variant die eigenlijk iederen wel kent, maar ook van andere peulvruchten kun je heerlijke, voedzame spreads maken. Vandaag een Mexicaanse variant gemaakt van zwarte bonen! Zwarte bonen worden veel gegeten in Latijns-Amerika en zijn rijk aan eiwitten, vezels en antioxidanten.  Ze zijn ook heel lekker in soepen, salades, curry's, roerbakgerechten en Mexicaanse gerechten zoals taco's of burrito's. Kijk ook eens naar ons recept voor een zwarte bonenburger.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1/2 rood pepertje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 blik zwarte bonen (400 gram)
  • 1 el tahin
  • een mespuntje komijn
  • een snufje peper en zout
  • 1 limoen
  • 1 tl agavesiroop
  • 5 cherrytomaatjes
  • een eetlepel mais
  • 1/2 avocado
  • een takje koriander
  • 4 (glutenvrije) broodjes

 

Bereidingswijze

Snijd de rode peper en knoflook fijn en verhit de olijfolie in een pan. Bak de rode peper en knoflook 2 minuutjes op zacht vuur. Voeg de zwarte bonen en 1 eetlepel tahin toe en roer even kort door. Pureer het mengsel met een staafmixer (of in de keukenmachine) glad en breng op smaak met komijn, peper en zout.

Voeg het sap van een halve limoen en een theelepel agavesiroop toe. Roer alles goed door elkaar en voeg een beetje water of olie toe als de spread te droog is.

Snijd de cherrytomaatjes en avocado in plakjes. Serveer de bonenspread met plakjes avocado, tomaat, mais en koriander.

De volgende dag is de spread ook nog heerlijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.