Omelet met groente

Wil je eiwitten, dan krijg je eiwitten! Deze omelet bevat meer eiwit dan een omelet gemaakt van eieren! Dit komt door de toevoeging van tofu, sojamelk en kikkererwtenmeel. Je kunt er brood bij eten, maar eigenlijk is dat niet eens nodig, ook zonder brood zal de omelet flink verzadigen. De typische eiersmaak is te danken aan de kala namak, zwart zout met een zwavelsmaakje, net als ei. We love de combi omelet en avocado en daarnaast hebben we wat gebakken champignons, snoeptomaatjes, veldsla en geraspte kaas toegevoegd. Het is slim om de omelet halverwege te keren, maar doe dit voorzichtig want het breekt gemakkelijk. Wij gebruiken hiervoor meestal 2 borden.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 300 gram tofu
  • 200 ml ongezoete sojamelk
  • 5 el kikkererwtenmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl peper
  • 1 tl kala namak (zwart zout) (dit geeft een typische ei smaak, heb je dit niet, gebruik dan gewoon zout)
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl uipoeder
  • 3 el olijfolie
  • 100 gram champignons
  • 100 gram tomaatjes
  • ½ avocado
  • handje veldsla
  • handje geraspte vegan kaas
  • evt. een sneetje (glutenvrij) brood

Bereidingswijze

Pureer de tofu, sojamelk, kikkererwtenmeel, bakpoeder, peper, kala namak (of zout), kurkuma en uipoeder in de blender tot een dik beslag.

Verhit olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Schenk het beslag in de pan en smeer het met een lepel uit. Bak de omelet ongeveer 5 minuten op laag vuur, tot de bovenkant gaat stollen. Keer de omelet daarna voorzichtig om. Bak de andere kant ook nog ongeveer 5 minuten. Snijd ondertussen de champignons in vieren, halveer de tomaatjes en snijd de avocado in plakjes. Bak de champignons goudbruin. Serveer de omelet met wat champignons, tomaatjes, veldsla, avocado en geraspte kaas. Je kunt hier makkelijk met 2 personen van eten.  Evt. lekker met een sneetje (glutenvrij) brood.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.