Volkorenwrap met roze hummus, zoete aardappel, babyspinazie en pompoenpitten

Wat een kleuren! Daar krijg je toch spontaan trek van?

Dit is echt een super makkelijke maaltijd, lekker voor de lunch, maar kan ook prima als lichte avondmaaltijd. De hummus maken we van cannellini bonen en rode biet en is in combinatie met de zoete aardappel, groente bladgroente, volkoren wrap en pitten een hele voedzame maaltijd. Boordevol vitaminen, mineralen, vezels, gezonde vetten en eiwitten.

 

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 blik cannellini bonen (400 gram)
  • 2 grote gekookte rode bieten en 1 kleine
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl komijn
  • 2 el citroensap
  • 2 el tahin
  • snufje peper en zout
  • 2 handjes babyspinazie
  • 1 grote zoete aardappel
  • 2 (glutenvrije) volkoren wraps
  • 2 el pompoenpitten
  • 2 el sesamzaadjes

Bereidingswijze

Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Kook de blokjes in ca. 5 minuten beetgaar. Spoel de cannellini bonen af en doe ze samen met de rode bieten (hou 1 bietje achter), knoflook, komijn, citroensap en tahin in een maatbeker. Mix tot een smeuïge spread en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de rode biet in kleine blokjes.

Smeer de hummus op een wrap en leg hier de spinazie, zoete aardappel en stukjes biet op. Strooi er wat pompoenpitten en sesamzaad over.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.