Sushi salade

Ben jij zo iemand die elke dag sushi kan eten? Dan is dit echt een recept voor jou! Het is namelijk de gezonde en veel snellere variant van sushi. Gezonder door de volkoren rijst, sneller omdat je niet hoeft te rollen, maar wel met dezelfde smaaksensatie en ook nog eens plantbased! 

Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 2 el rijstazijn
  • 1,5  tl suiker
  • 1/2 tl zout
  • 200 gram tempé
  • 2 el olijfolie
  • 4 el (glutenvrije) ketjap manis
  • 75 gram rode kool
  • 100 gram mango
  • 1 avocado
  • 1/4 komkommer
  • 2 wortels
  • 1 norivel
  • 100 gram edamame boontjes
  • 2 el zwart sesamzaad

 

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de rijstazijn samen met suiker en zout in een pannetje totdat deze oplossen. Roer het mengsel door de rijst en laat afkoelen.

Snijd de tempé in blokjes van ongeveer 1 cm. Verwarm de olijfolie in een koekenpan, zet het vuur hoog en bak de tempé in ca. 5-10 minuten gaar. Zet het vuur laag en voeg de ketjap toe. Roer goed door zodat de ketjap kan intrekken.

Snijd ondertussen de rode kool fijn en snijd de mango, avocado en komkommer in blokjes en de wortel in dunne halve plakjes. Knip het norivel in kleine reepjes.

Serveer de rijst met tempé, rode kool, mango, avocado, komkommer wortel en edamame boontjes. Maak af met de reepjes nori en strooi er als laatste sesamzaadjes over.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.