Boekweitwafels met spinzie-edamamespread

Wat doe je dan op je brood als je geen dierlijke producten gebruikt? Die vraag krijgen we zo vaak! En het antwoord: spreads, spreads, spreads, spreads! Van alle soorten groente, noten, zaden en peulvruchten kan je heerlijke spreads maken. Hieronder zie je een voorbeeld van een spread op basis van edamame boontjes en spinazie. De spread bevat veel vezels, eiwitten en mineralen en is toevallig ook nog eens heel lekker! Hij is wel iets minder lang houdbaar door de toevoeging van spinazie, maar dat is geen probleem. Gewoon lekker royaal besmeren!

In plaats van boekweitwafels kan je natuurlijk ook andere wafels, (volkoren) crackers of brood gebruiken. Kijk wel naar de voedingswaarde, want een gewone rijstwafels bevat bijvoorbeeld veel minder voedingsvezels, vitamines en mineralen.

Ingrediënten (voor 2 dagen)

  • 100 gram gare kikkererwten
  • 100 gram gare edamame boontjes
  • 100 gram verse spinazie
  • 2 eetlepels tahin
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
  • een pak boekweitwafels (of kikkererwtenwafels of zilvervliesrijstwafels)
  • 2 eetlepels pompoenpitjes
  • een handje tomaatjes

Bereidingswijze

Pureer de kikkererwten, edameme boontjes, spinzie, tahin, knoflook, citroensap en olijfolie met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Besmeer de wafels royaal met de spread en serveer met wat pompoenpitjes en partjes tomaat.

Deze spread is ca. 2 dagen houdbaar in de koelkast. Ook lekker op (glutenvrij) brood of als dip met rauwkost.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.