Pompoen-zoete aardappelspread

Weer zo'n heerlijke spread! Wij houden echt van de smaak van geroosterde groente en specifiek van de zoetige smaak van pompoen en zoete aardappel. Makkelijk te maken met maar een paar ingrediënten. Natuurlijk kan je ook voor een andere topping kiezen, maar de smaak van kastanje champignons en pompoenpitten past heel goed bij deze groenten. Je mag echt dik besmeren, want de spread is super gezond. We gebruiken de spread ook wel eens als extra toevoeging in een maaltijdbowl. Heb je andere leftovers? Maak er een spread van!

Ingrediënten (voor meerdere porties)

  • 300 gram flespompoen
  • 300 gram zoete aardappel
  • 1 tl kerrie
  • 1 tl kurkuma
  • 2 el olijfolie
  • 100 gram kastanjechampignons
  • peper en zout
  • een plukje kiemgroente
  • 2 el pompoenpitten

 

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil en snijd de pompoen en zoete aardappel in dunne schijfjes. Doe de pompoen en aardappelblokjes in een kom en meng deze met de kerrie, kurkuma, peper en olijfolie.

Leg alle groente op een bakplaat en rooster ca. 10-20 minuten in de oven (afhankelijk van de dikte van je pakjes en de stand van de oven). Als de blokjes zacht zijn, zijn ze gaar. Snijd ondertussen de champignons in partjes. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de champignons in ca. 5 min goudbruin. Pureer de schijfjes pompoen en zoete aardappel met een staafmixer glad en breng op smaak met peper en zout. Serveer de spread met gebakken champignons, kiemgroente en pompoenpitten. De spread is ongeveer 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.