(Bl)eiersalade

Een eiersalade om blij van te worden! Helemaal plantaardig, maar qua smaak en structuur toch vergelijkbaar met de echte eiersalade. Kala namak (zwart zout) zorgt voor de typische eiersmaak. Lekker, maar gebruik ook niet teveel, dat is niet aangenaam. Wij adviseren om kala namak standaard in huis te hebben, want het is ook lekker als je een vegan omelet of scrambled tofu wilt maken. Vind je de smaak te heftig, of heb je geen kala namak in huis, gebruik dan een snufje gewoon (jodiumhoudend) zout. Maak lekker ruim, dan heb je voor een paar dagen lekker beleg.

Ingrediënten (voor meerdere porties)

  • 1 blok tofu (ca. 350 gram, iets meer of minder is ook prima)
  • 3 el grove mosterd
  • 3 el vegan mayonaise
  • 1 tl kurkuma
  • een snufje kala manak (zwart zout)
  • 1 tl kerrie
  • 3 augurken
  • 1 lente-ui
  • 2 el kappertjes
  • peper en zout
  • 1 tomaat
  • een paar ringen rode ui
  • een handje rucola
  • (glutenvrij) brood

Bereidingswijze

Neem een grote kom en verkruimel hier de tofu in. Voeg de mosterd, mayonaise, kurkuma, kala namak en kerrie toe.

Pas op met de kala namak, het geeft de salade echt een typische eiersmaak en geur, maar teveel is niet aangenaam. Hak wat kappertjes, augurk en lenteui fijn en meng dit door de salade. Proef goed en breng op smaak met peper en zout. Serveer met (glutenvrij) brood, plakjes tomaat, rode ui en rucola.

 

Heb je geen kala namak in huis? Gebruik dan gewoon zout, je mist dan wel de eiersmaak.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.