Hummus

Zelf hummus maken is zo easy! En veeeeel gezonder én lekkerder dan de kant-en-klare variant uit de supermarkt. Hummus is lekker voor op brood, cracker of wraps, maar ook ideaal om rauwkost in te dippen. Hieronder delen we ons basisrecept, maar je kunt natuurlijk allerlei varianten maken. Wij vinden de hummus bijvoorbeeld ook lekker met geroosterde paprika, pompoen, zongedroogde tomaat of rode biet. Je voegt deze extra groente dan toe voordat je gaat pureren. We zullen hier later nog wat voorbeelden van plaatsen. Omdat we de smaak van rauwe knoflook vaak wat heftig vinden,  fruiten we de ui en knoflook even kort. Dit hoeft natuurlijk niet, je kunt de ui en knoflook ook rauw toevoegen. O en maak lekker ruim, want je kunt de hummus gerust een dag of 5 bewaren in de koelkast.

Ingrediënten (voor ongeveer 10 sneetjes)

  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram kikkererwten uit blik of zak
  • 2 eetlepels tahin
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook ca. 2 minuten. Doe de ui en knoflook met de kikkererwten, tahin, citroensap en komijnpoeder in een kom en pureer het tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper, zout en een eetlepel olijfolie. Vind je de hummus te dik? Voeg dan nog een beetje olijfolie toe. Heerlijk op een (glutenvrij) broodje met gegrilde groente.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.