Wortelstamp met gewokte boerenkool, spruitjes, pistache en 'spekjes'

Wij maken graag gerechten uit Azië, Latijns Amerika en het Midden Oosten. Maar omdat er stiekem wel wat vraag is naar gerechten met aardappel, vandaag echte Hollandse pot, met natuurlijk een twist van Wanna ;). We koken de spruitjes en boerenkool niet, maar we wokken de groente lekker krokant. De spekjes maken we meestal van tempé, maar dit keer gebruikten we lupeh. Vergelijkbaar met tempé, maar dan van lupinebonen. Echt een mooie vleesvervanger als je het ons vraagt. Je kunt het kopen bij de natuurvoedingswinkel of biologische supermarkt. Wel wat prijzig, dus gebruik ook gerust tempé voor deze stamp. De pistachenootjes maken het gerecht helemaal af. Try it!

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 400 gram aardappelen
  • 1 grote ui
  • 400 gram wortel
  • 2 el olijfolie
  • 200 gram spruiten
  • 2 handen boerenkool
  • 5 el (glutenvrije) sojasaus
  • 1 el agavesiroop
  • 2 mespuntjes paprikapoeder
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 175 gram lupeh (1 pakje) of tempé
  • handje pistachenoten

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en ui en snijd de aardappelen, ui en wortels in stukken. Maak de spruitjes schoon. Kook de aardappelen, wortels en ui in ca. 20 minuten gaar. Verhit olijfolie in een wok en roerbak de spruitjes 15 minuten, voeg de boerenkool de laatste 5 minuten toe. 

Snijd de lupeh in blokjes. Verhit een lepel olijfolie in de wok en bak de blokjes lichtbruin. Meng ondertussen de sojasaus, agavesiroop en paprikapoeder en voeg dit toe aan de blokjes, verwarm nog 2 minuten (hou evt. een klein beetje over om als jus te gebruiken).

Giet de aardappelen en groenten af en stamp ze met een pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Serveer de puree met gebakken groente, lupeh en pistachenoten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.