Vegan paté met noten en cranberry

Deze paté is nauwelijks te onderscheiden van de echte paté. Lekker voor op brood met wat noten en gedroogd fruit, maar ook als gerechtje bij speciale gelegenheden. Wil je een extra twist (bijvoorbeeld voor de feestdagen), voeg dan een scheut bruine rum toe bij het fruiten van de ui en knoflook. 

Ingrediënten

  • 1 witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl tijm
  • een groot blik linzen (uitlekgewicht 265 gram)
  • 120 gram walnoten
  • 2 el cranberryjam
  • een snuf zout en peper
  • handje rucola
  • 2 el cranberries
  • 2 el walnoten voor de garnering
  • (glutenvrij) brood
  • evt. 2 el uiencompote

 Bereidingwijze

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en tijm 5 minuten. Spoel de linzen om en laat ze uitlekken. Doe de linzen, ui, knoflook, tijm, walnoten, jam, zout en peper in de keukenmachine en mix tot een glad mengsel. Zet de paté minimaal een uur in de koelkast. Serveer de paté met wat rucola, walnoten en cranberry. Lekker met een uiencompote.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.