Springrolls

Wij eten regelmatig springrolls bij de lunch of als snack. Je kunt er bijna alle groenten en groene kruiden in verwerken. Wij gebruiken het liefst bruine rijstvellen, omdat ze meer vezels en voedingsstoffen bevatten dan de witte variant. Maar je kunt ook heel gemakkelijk een groot sla of koolblad gebruiken. Of gewoon allebei, zoals in onderstaand recept. In onderstaand recept hebben we een blad rode kool meegerold, mocht je dit te heftig vinden, dan kan je de rode kook natuurlijk ook fijnsnijden.

Ingrediënten (2 personen)

  • 50 gram tofu
  • 1 el (glutenvrije) ketjap manis
  • 1 kleine tl sriracha
  • 1/4 mango
  • 1 gekookte rode biet
  • 1 avocado
  • 6 bruine rijstvellen
  • 6 rode kool bladeren
  • een handje spinazie
  • een handje wortel julienne
  • 1 el 100% pindakaas
  • 1 el (glutenvrije) sojasaus
  • 1 el water
  • een klein scheutje limoensap

Bereidingswijze

Snijd de tofu in plakken van ca. 5 bij 1 cm.

Verhit olie in een koekenpan en bak de tofu in ca. 5 minuten rondom bruin. Meng de ketjap met de sriracha en roer dit door de tofu. Laat afkoelen. Snijd ondertussen de mango, rode biet en avocado in kleine blokjes.

Week de rijstvellen 5 sec. in lauwwarm water en leg hier een blad rode kool en wat blaadjes spinazie op. Verdeel er daarna mango, avocado, tofu, biet en wortel over en rol de vellen op. Maak het sausje door pindakaas, sojasaus, water en limoensap te mengen.

Snijd de lenterollen schuin doormidden en serveer met het sausje.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.