Zwarte bonenburger

Wist je dat je van peulvruchten heerlijke burgers kunt maken? En super simpel! In dit recept gebruiken we zwarte bonen. Ze zijn rijk aan eiwitten, vitamines, mineralen en voedingsvezels. Een prachtige vleesvervanger dus en goed te betalen ook! In onze blog over vleesvervangers lees je waarom veel kant-en-klare vleesvervangers niet gezond zijn. Wij maken ze daarom graag zelf en meestal meteen voor 2 dagen. Je kunt ze prima in de koelkast bewaren of evt. invriezen. De ene dag lekker met zoete aardappelfrietjes uit de oven en de tweede dag bijvoorbeeld als lunch. Maar je kunt ze ook gewoon eten als agv'tje natuurlijk.

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 rode paprika's
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik/zak zwarte bonen (200 gram)
  • 50 gram (glutenvrije) havermout
  • 2 (flinke) eetlepels hennepzaad
  • een snufje peper en zout
  • 2 el olijfolie
  • 4 (glutenvrije) broodjes
  • 1 avocado
  • 50 gram rucola
  • 4 el vegan mayonaise
  • 1 el balsamicoazijn
  • 10 (semi) zongedroogde tomaatjes

 

Serveertip: lekker met zoete aardappelfrietjes! Je kunt dan evt. de 2e burger bewaren voor de lunch van morgen.

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd 1 paprika in stukjes en rooster deze 10 minuten in de oven. Pel en snipper de ui en snijd de knoflook en 2e paprika fijn. Meng de zwarte bonen, havermout, hennepzaad, paprika, ui, knoflook, peper en zout in een grote kom met een staafmixer tot een glad mengsel.  Maak hier 4 ballen van en druk ze plat. Verhit olie in een koekenpan en bak de burgers rondom bruin en knapperig. Zet dan het vuur laag en verwarm de burgers nog ca. 10 minuten, keer halverwege.

Maak ondertussen de saus door de mayonaise te mengen met de azijn en zongedroogde tomaten. Snijd de avocado in plakjes. Beleg de broodjes met een burger, geroosterde paprika, rucola, avocado en mayo.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.