Hotspots Bali

Gepubliceerd op 18 februari 2024 om 18:16

Bali is vegan heaven! Echt niet normaal hoe goed je vegan kunt eten op Bali. In deze blog delen we onze culinaire ervaringen. Stuur ons gerust een berichtje als je meer wilt weten over onze reis naar Bali.

 

Changgu

Wij vonden Changgu niet de allerleukste bestemming van onze reis, maar qua vegan hotspots staat deze wel op nummer 1. Zoveel keuze, niet normaal!! Wel een lekker plekje om je vakantie te beginnen, maar heel erg druk.

 

KYND community

KYND is geheel plantaardig restaurantje. De gerechten zijn prachtig om te zien, maar ook nog eens super lekker. Kijk hieronder die foto's, meer hoeven we niet te zeggen toch?

 

Iam Vegan Babe

Ook 100% plantaardig en een hele leuke, uitgebreide kaart. Voor ieder wat wils, of je nou wilt ontbijten, lunchen, dineren of gewoon een lekker taartje wilt eten.

 

Shady Shack

Dit is een vegetarisch restaurant in Changgu met ook veel vegan optie. Daarnaast bestaat de kaart uit voornamelijk gezonde gerechten. Dus wil je healthy, wholefood? Dan moet je hier zijn. Ook hier kun je voor zowel ontbijt, lunch als diner terecht. Wij hebben er 's avonds gegeten.

 

Motion Cafe

Hier hebben we ons allereerste ontbijtje op en we waren meteen super enthousiast. Willem nam de wafels en Hanna een smoothiebowl. Ze hebben goede koffie, lekkere smoothies en ook veel eiwitrijke gerechten (ideaal want Willem moest natuurlijk ook een Crossfitbox bezoeken). Heel erg lekker en goed vullend. We hebben hier ook nog een keer taartjes meegenomen, veel glutenvrije en vegan keuzes. Zeker niet overslaan!

 

Canteen Cafe

Ook hier weer volop keuze in heerlijke en gezonde ontbijtjes. Smoothiebowls, maar ook bijvoorbeeld deze lekkere toast (volkoren) met avocado en scrambled tofu!

 

Cafe Organic

Dit was echt verrassend lekker. We hadden er nog nog helemaal niet van gehoord en kwamen er bij toeval terecht toen we wat laat (lees Hanna hangry) op zoek gingen naar een leuk eettentje. En dat werd dus om de hoek van ons hotel in het eerste de beste restaurant. Super goed!

 

Crate Cafe

Heel hip en instagrammable, dat zeker! Ik nam een soort chiapudding met (veeeeel) mango on top, maar na een paar happen was ik toch wel klaar met de bevroren mango (soort mango sorbetijs). Ik zou de volgende keer voor een ander gerechtje gaan, het was lekker, maar gewoon een beetje to much. Willem was wel echt blij met zijn keuze. Leuke plek, met veel glutenvrije en vegan opties.

 

Ubud

Ubud is echt geweldig! Prachtige hikes, watervallen, tempels, rijstterrassen... hier moet je echt geweest zijn! In het centrum zijn genoeg eettentjes, maar dit waren toch wel onze favorieten:

 

Plant Bistro

Dit was onze absolute nummer 1 van de vakantie, echt heerlijk! We hebben er in de avond gegeten en zijn nog een keer teruggegaan voor de lunch omdat het zo ontzetten goed was. We hadden er onder andere sushi, een heerlijke Thaise salade, een plantaardige steak, gnocchi (zie foto) en de dag erna of course... pancakes (zie foto). Met fantastisch uitzicht! Oja en ze maakten er ook de sappen zelf, de zelfgemaakte cola was echt top!

 

Syrco BASE

Dit restaurant was net een paar weken geopend en wordt gerund door onze Nederlandse sterrenchef Syrco Bakker.  Om dit restaurant te starten verhuisde hij met zijn gezin naar Bali. Wil je op hoog niveau eten, dan is dit echt een aanrader. Het plantbased menu was fantastisch, zo goed op smaak en met bijpassende sappen. De prijs is natuurlijk wel wat hoger, maar daar krijg je dan ook wat voor!

 

Sidemen

Sidemen was toch wel onze favoriete bestemming op Bali, omdat we hier echt tot rust kwam. De natuur is zo prachtig hier! De rijstvelden met op de achtergrond de vulkaan, mooie watervallen en lekker eten. Al was de keuze hier wel iets meer beperkt.

 

Warung Tirta Unda

Hier hebben we heerlijk lokaal gegeten. Bestel een gado gado voor omgerekend zo'n 2 euro en geniet van de lokale smaken en het uitzicht op de rijstvelden. Het is echt een must om bij een Warung te gaan eten. De mensen zijn zo lief, het eten is verrukkelijk en het je portemonnee vindt het ook fijn :).

 

Asri Dining

Een Duitse Crossfitt buddy van Willem tipte ons dit restaurant en dat was inderdaad een goede keuze. Het eten was goed op smaak en de cocktails smaakten naar meer. Heerlijk na een wandeling in de rijstvelden en een frisse duik in de waterval.

 

Nusa Lembongan & Nusa Penida

 

Ginger & Jamu

Pak een zitzak, voetjes in het zand, bestel een drankje en geniet van de zonsondergang! Wat een heerlijk plekje met heel veel vega en vegan opties. Aanrader!

 

Ohana's Beach Club

Bij deze beachclub hebben we een heerlijk dagje gerelaxt. Chille muziek, lekkere drankjes, fijne bedjes, goede sfeer en een aantal lekkere gerechten. Lang niet alles is vegan, maar er zijn zeker een aantal lekkere gerechten. Willem heeft de sushi volgens mij wel 3x besteld...

 

Ombak Cafe

Dit restaurant is ook aan het strand. Ze hebben veel vegan en glutenvrije gerechten en het is een zero waste restaurant. Je zit hier heerlijk rustig. We moesten wel wat langer op het eten wachten.

 

Vegan Soul Kitchen

We zijn met een bootje van Nusa Lembongan naar Nusa Penida gegaan en daar hebben we met een scooter het eiland verkend. Vegan Soul Kitchen was een ideale tussenstop en extra fijn; alles was plantaardig! Willem ging voor de roze pancakes.

 

Uluwatu

Uluwatu was een goede afsluiter. We verbleven in het Pink Coco Hotel, ook wel een aanradertje hoor! Helaas werd Hanna ziek in Uluwatu dus hebben we niet meer heel veel restaurantjes kunnen testen.  Toch delen we nog een paar niet te missen spots!

 

Alchemy

Dit was echt geweldig!! De pizza's mag je echt niet overslaan, zo goed! Willem is hier ook nog een terug geweest, zielig in zijn eentje ;) zitten genieten van... jawel weer die te lekkere pizza's! Maar wees niet bang, ze hebben heel veel andere gerechten, dus voor ieder wat wils.

 

The Place With No Name

Hier hebben we de laatste dag nog een lekker hapje gegeten voordat we naar de airport moesten (althans Willem, Hanna kon helaas geen eten zien...). Een super lekkere mihoen goreng, nog even een laatste keer lokaal. Ze hebben overigens ook Westerse gerechten mocht je daar meer zin in hebben.

 

En om af te sluiten nog even een foto van de rijstvelden. Want wat is Bali ontzetten mooi!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.